Spelen bij de Flierefluiter

Het is herfstvakantie eeeeuh voorjaarsvakantie en het regent, stormt, hagelt en het is koud! Dinsdag belooft de mooiste dag te worden, dus we kiezen ervoor om dan naar de Flierefluiter in Raalte te gaan. Ik vraag een moeder van een vriendje van mijn zoon om mee te gaan. Zij vraagt zich af of we echt hiervoor een uurtje in de auto moeten zitten en we niet beter in Dronten kunnen blijven. Ik beloof haar dat de Flierefluiter echt iets bijzonders is en de autoreis zeker waard is! Daar gaan we, twee moeders, drie kleuters en een peuter op weg naar Raalte. 

Bij de kassa begint het al goed, want de Flierefluiter is niet duur. Entree is 8 euro inclusief patat, een ijsje en wat drinken. We zijn vroeg dus we hebben een tafel vlak naast het peutergedeelte. De kleuters rennen direct naar boven en zien we pas een paar uur later weer terug. De Flierefluiter heeft een gigantisch groot binnenspeeltuin, met glijbanen, springkussens en klimtoestellen. ("echt heel eng mama!") Ook voor de peuters is er een leuk speelhoekje waar ze niet weg kunnen lopen. De ouders of opa's en oma's kunnen heerlijk zitten aan de tafels en genieten van de koffie of thee. Na de lunch gaan we naar buiten, want ook daar is het gigantisch groot. Een mooie speeltuin voor de kleintjes en een uitdagende speeltuin voor de grotere kinderen (de glijbanen zijn echt heel steil!). Ook kunnen kinderen kliederen met water en zand. Je kunt water oppompen en dan dammetjes bouwen, iets wat onze kinderen wel een uur hebben gedaan (schone en droge kleding meenemen!) Er is een skelterbaan waar je lekker kunt racen, een pony waar kinderen op mogen rijden (op bepaalde tijden) en in de zomer is er een klein buitenzwembad. De Flierefluiter heeft ook een kinderboerderij en binnen  mag je - onder begeleiding - een konijntje of cavia knuffelen. Je krijgt een afwasteiltje met daarin een konijn of cavia en deze zet je op schoot. De begeleiders controleren of de dieren niet gepest worden en wisselen de dieren regelmatig, zodat ze ook hun rustmomenten krijgen. Wat mij betreft is de Flierefluiter een ideale bestemming voor een schoolreisje. Er is voldoende afwisseling (binnen en buiten, kinderboerderij, skelterbaan), zodat de kinderen in groepjes van de ene activiteit naar de andere activiteit kunnen gaan. Als het regent is er binnen voldoende te spelen. Het knuffelen van de dieren is ook binnen. De catering is goed en het is niet duur. Je boekt de Flierefluiter via Márion Reizen al vanaf 17,00 euro per persoon inclusief vervoer, entree, patatjes met mayonaise, een ijsje en onbeperkt ranja. (richtprijs gebaseerd op een touringcar met 60 personen bij vertrek uit Dronten). De Flierefluiter is vooral geschikt voor de onderbouw. Onze kleuters hebben zich hier de volledige dag vermaakt en wilden echt niet mee naar huis. Bij de Flierefluiter zit ook een camping.... misschien iets voor de volgende vakantie?
/

Flierefluiter

Speel- en recreatieboerderij De Flierefluiter heeft een binnenspeeltuin, een buitenspeeltuin en een kinderboerderij. Zelfs de kinderboerderij is voor een gedeelte overdekt! De Flierefluiter is een populair uitje onder de kleutertjes.

informatie >

Schoolreisjes basisonderwijs

Op zoek naar een leuk schoolreisje voor uw basisschool? U regelt het via Márion Reizen! Wij vervoeren uw kinderen en begeleiders met onze luxe touringcars én nemen ook al het werk uit handen! Wij regelen een compleet verzorgde dag inclusief eten en drinken.

informatie >
AltroVia Dekra