Op bezoek bij SnowPlanet

De medewerkers van SnowPlanet in Velsen hebben ons uitgenodigd voor een kennismaking. Wij waren nieuwsgierig naar deze locatie en daarom gingen Monique en Marion samen op pad. Lees hier het verslag van Monique. 

"Vanuit Dronten is SnowPlanet in Velsen iets meer dan een uurtje rijden naar de sneeuw. Je bent er dus zo! En SnowPlanet is maar liefst 365 dagen per jaar geopend, dus een ideale locatie. De entree is ruim opgezet met informatiebalies/kassa’s. Bij de entree bevindt zich ook de winkel, waar je alles kunt kopen wat met skiën of snowboarden te maken heeft! Een heel ruim assortiment! 

Er zijn 2 indoor pistes met echte sneeuw, 330 meter aan pistes, een kleine piste voor beginners en een piste voor gevorderden. SnowPlanet heeft 3 schansen; van 3 meter, 5 meter en 9 meter. Kunt u nog niet zo goed skiën of snowboarden, dan kunt u een skileraar huren. Na de les is er natuurlijk nog gelegenheid om vrij te skiën of snowboarden. Materialen kunnen ter plaatse gehuurd worden. Er is voldoende op voorraad, ook voor grote groepen. Eigen materiaal mag ook meegenomen worden. 

Groepen kunnen naast skiën of snowboarden ook andere activiteiten in de sneeuw doen. Vooral leuk voor personeelsuitjes of een vrijgezellenfeestje. Denk aan ice curling, skistok darten, bierpul schuiven, skibroek hangen, reuze toren van Pisa, langlauf estafette, zaklopen, pinguïn bowlen of lederhosen lopen. Persoonlijk vond ik de Avalanche Rescue Game erg interessant! Bij dit spel wordt een lawine-situatie gesimuleerd, waarbij het de bedoeling is het slachtoffer zo snel mogelijk te vinden. De groep heeft een reddingsapparaat en een brancard bij zich. Dit spel vergt veel inspanning en samenwerking, waarbij communicatie en afspraken essentieel zijn. 

Naast het skiën of snowboarden zijn er nog vele mogelijkheden om er een leuke dag van te maken. Het nabijgelegen recreatiegebied Spaarnwoude biedt veel mogelijkheden voor zowel indoor- als outdoor activiteiten. Enkele voorbeelden zijn; bier- en wijnproeverij, quizzen, workshops, flyboarden, solextour en armymissie met oude leger trucks en een geheime missie. Er is zoveel mogelijk, dat dit allemaal op maat te maken is voor een groep!

Bij SnowPlanet zelf zijn er zowel business- als feestzalen. Er is een feestzaal met uitzicht op de piste én dakterras, waar je bijvoorbeeld ook een barbecue kan houden. Iedereen kan hier dus terecht; jong en oud, verenigingen, scholen en bedrijven. Voor de individuele bezoeker is er een gezellig zelfservice restaurant met uitzicht op de piste en een specialiteiten restaurant. Ook is er een après-ski café - Rudi’s Bierstube - waar men gezellig een drankje kan drinken. Het café is ook met een groep te bezoeken waar je onder vermaak van spelletjes een après-ski kunt beleven."

Kortom; wij zijn erg enthousiast en raden deze locatie aan! 

SnowPlanet

Met de hele school skiën of snowboarden bij SnowPlanet! Deze locatie beschikt over twee indoorpistes met echte sneeuw, waaronder een kleine piste voor beginners en een steile piste voor gevorderden.

informatie >
AltroVia Dekra