Wildlands in Emmen

Sinds de opening van het nieuwe park Wildlands in Emmen zijn er al vele groepen geweest en de reacties lopen zeer uiteen. Reden genoeg om het park zelf te bezoeken. Onze collega Marion bezocht het park met haar kinderen van 7 en 10 jaar.

De entree van de dierentuin is niet zoals je zou verwachten. Je loopt onder een zeer modern gebouw door waar de kassa’s staan opgesteld. Vervolgens kom je uit op een pleintje waar de ingangen zijn naar de drie werelden. Het lijkt klein en je hebt geen idee hoe groot het park is. Wij kozen ervoor om eerst naar Nortica te gaan.

Nortica

In Nortica maak je kennis met het Poolgebied. Hier zijn onder andere pinguïns, ijsberen en zeeleeuwen te zien. Nortica is gericht op onderzoek en je kunt hier van alles leren. Ook is er een zeeleeuwenshow die vooral leuk is voor basisschoolkinderen. Overigens een ontzettend leuk theater waar je tijdens een bui prima kunt zitten. Wat opvalt is dat dit deel van het park vrij klein is. Je kunt een klein rondje lopen maar komt al vrij snel weer uit bij het begin.

Jungola

Na Nortica zijn we overgestoken naar de Jungola. Zoals de naam al verraadt kom je hier terecht in de Jungle. Nog steeds kom je er niet achter hoe groot het is. Je komt binnen in een vlindertuin en de kinderen ontdekten al snel een pad achterlangs waar een leguaan zat. Ook de grote gele Python heeft de nodige aandacht gekregen. Vervolgens loop je de deur door naar buiten waar je via de aapjes en de olifantenvallei naar de grote overdekte jungle loopt. En wat is dat mooi! Boven je rennen de apen (zowel de echte apen als de kinderen) door touwbruggen en torens. Het pad slingert en onderweg blijken de aapjes dichtbij in de boom te zitten. De Rimbula River stroomt door de jungle waar je met een bootje overheen kunt varen. Dit vaartochtje vonden de kinderen fantastisch! De tocht voert door een grot en langs de olifanten. In Jungola hebben wij een lunchpauze gehouden. Hier zit een net buffetrestaurant met voor ieder wat wils. Er is genoeg gelegenheid om te zitten en de kinderen kunnen heerlijk spelen. Voor de allerkleinsten een leuk speeltuintje en voor de grotere kinderen is de ingang van de Jungle Trail tegenover het restaurant. Overigens is ook in de Jungela een leuke show waarbij je kennis maakt met een aantal dieren.

Serenga

Als laatste was de Serenga aan de beurt. Ook dit gebied is ontzettend leuk opgezet. Kinderen kunnen hun hart ophalen aan de vele speeltuinen. Leuke glijbanen of heerlijk kliederen met zand en water. Er zijn voldoende dieren te bekijken zoals leeuwen, nijlpaarden, giraffes etc. en je maakt een mooie rondwandeling over de savanne en door de woestijn. Achterin kun je een rondrit maken met de Serenga Safari. Vanwege de rij hebben dit overgeslagen. Je loopt vervolgens via allemaal treinstellen langs de beesten. De rij van de safari was snel te verklaren: de weg werd versperd door een stuk op 6 lama’s die niet van plan waren van de weg te gaan. Hilariteit alom. Wat opvalt zijn de vele horecapunten. Ook in de Serenga is een groot restaurant met souvenirwinkel.

Animazia

Animazia hebben we tot het laats bewaard. Dit is een prachtig overdekte speeltuin, wederom met horeca, waar de kinderen zich via boten, glijbanen, loopbruggen kunnen uitleven. Heerlijk klimmen en klauteren. Wel staat er een laagje water bij de boten en werden er meerdere natte pakken gehaald.

Wildlands is een prachtig verzorgd park en vooral heel schoon overkomt. Het is met name geschikt voor kinderen tot 12 jaar.

Pluspunten:


Minpunten:

Wildlands Emmen

Een wereldexpeditie maken in één dag. De leerlingen reizen samen met hun klasgenoten – of beter gezegd expeditiegenoten – door de jungle, het poolgebied en de savanne. Als echte globetrotters ontdekken ze nieuwe werelden, staan oog in oog met wilde dieren en beleven spannende avonturen.

informatie >

Schoolreisjes basisonderwijs

Op zoek naar een leuk schoolreisje voor uw basisschool? U regelt het via Márion Reizen! Wij vervoeren uw kinderen en begeleiders met onze luxe touringcars én nemen ook al het werk uit handen! Wij regelen een compleet verzorgde dag inclusief eten en drinken.

informatie >
AltroVia Dekra