Sprookjeswonderland Enkhuizen

Collega Susan bezocht samen met haar kinderen (5 en 2,5 jaar) Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Wat ons betreft één van de leukste parken voor de kleuters. Alleen de rit er naar toe is al spectaculair over de Houtribdijk. Bijna een half uur lang water en veel vogels aan beide kanten! Sprookjeswonderland verdient ook vooral een compliment vanwege haar lage prijzen. De entree is niet duur, parkeren is gratis, een koffie of thee kost slechts 1,20 euro en een raketje slechts 80 cent. 

Het park is vooral bekend vanwege de grote sprookjestuin. Kleine paddenstoelenhuisjes met daarin alle sprookjes afgebeeld. Mijn kinderen vonden het nog wel wat angstig; de heksen, de wolven en de draken waren erg realistisch. Naast het sprookjesbos is er ook een kabouterdorpje. Super leuk! Lieve schattige kabouters die druk in de weer zijn met brood bakken, timmeren, varen en spelen! Het is een vrolijke bende. Het park kent ook enkele attracties. Je kunt rijden in een oldtimer, op een hobbelpaard, schommelen in een grote piratenboot en varen in een bootje. Bij slecht weer kun je de show bekijken in een prachtig kasteel! Dit hebben wij door tijdsgebrek niet meer gedaan. Ook het Tijdhuis is adembenemend mooi en volledig overdekt. Je vindt daar alle seizoenen en aan het plafond wel duizenden sterren! 

De kinderboerderij is ook erg leuk en goed verzorgd. Geiten, ezels en tropische vogels. Verderop in het park vind je nog hertjes, lama's en kangoeroes. De dag eindigde in de grote speeltuin. Ook deze is zeer geschikt voor kleuters en erg overzichtelijk. Als ouder kun je niet stilzitten maar moet je de draaimolens handmatig draaien. Aan de slag dus! 

Wij zijn erg enthousiast! Het park is netjes en schoon en heeft prachtige bloementuinen! Het is helemaal gericht op kleuters en je kunt je er ook bij slecht weer goed vermaken. 


Schoolreisjes basisonderwijs

Op zoek naar een leuk schoolreisje voor uw basisschool? U regelt het via Márion Reizen! Wij vervoeren uw kinderen en begeleiders met onze luxe touringcars én nemen ook al het werk uit handen! Wij regelen een compleet verzorgde dag inclusief eten en drinken.

informatie >
AltroVia Dekra