Meyer Werft

Wij organiseren regelmatig personeelsuitjes en groepsdagtochten naar Meyer Werft in Duitsland. Op zaterdag 28 oktober 2017 hebben wij onze eerste individuele dagtocht naar één van de grootste scheepswerven ter wereld georganiseerd. Met maar liefst 50 gasten plus onze eigen Monique reden wij in alle vroegte richting Duitsland. Lees hier het verslag van Monique:

"Rond half 8 was onze laatste stop in Kampen en met een volle bus van maar liefst 50 personen reden we richting Duitsland. Onderweg een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij om langzaam wakker te worden. Om 10 uur komen we aan in Meyer Werft en krijgen we een rondleiding over één van de grootste scheepswerven ter wereld. Al sinds 1795 bestaat de Meyerwerft. De werf is al zes generaties lang in het bezit van de familie Meyer. Het is wereldwijd bekend door de bouw van schepen.

Op de werf in Papenburg worden luxe cruiseschepen gebouwd. Dit konden wij met eigen ogen zien. Wij kregen een rondleiding verzorgd door Bernd-Dieter, een enthousiaste gids die veel wist te vertellen over het reilen en zeilen van de werf. Wij hebben een mooie film bekeken en daarna volgde er door verschillende vertrekken een rondleiding. Zo kwamen wij in een ruimte waar miniaturen van verschillende cruiseschepen opgesteld stonden. Zelfs deze miniaturen zijn een vermogen waard, zo’n € 75.000,- voor het laatste model! Het cruiseschip dat men nu aan het bouwen is zal uiteindelijk 1 miljard euro gaan kosten! Hier zal zelfs een kartbaan op te vinden zijn. De schepen zijn voorzien van alle gemakken. Als je ziet hoe groot de hallen zijn waar de schepen gebouwd worden, dit is immens! Voor de grootste hal heb je 41 jaar nodig om deze met een tuinslag te vullen met water! Kortom je krijgt een goed beeld van de bouw van gigantische reuzen die de wereldzeeën bevaren.

Na de rondleiding is iedereen hongerig en schuiven we aan voor een typische Duitse warme lunch in een zeer gemutlich restaurant. Wat een aardige mensen! In de middag staat er een rondvaart door de haven van Papenburg op het programma. Vanaf het water kregen wij wederom een blik op de grote werf van de familie Meyer.

De dag zit er weer op en we rijden weer richting Kampen, Dronten en Harderwijk om iedereen veilig thuis te brengen. Het was een geslaagde dag en we kijken uit naar een nieuwe dagtocht naar Meyer Werft op 18 april 2018." 


Wilt u ook een excursie meemaken naar Meyer Werft? Klik dan hier voor onze individuele dagtocht op woensdag 18 april 2018. U kunt zich opgeven vanaf 1 persoon. In de ochtend bezoekt u de Meyer Werft en in de middag het Papenbörger Hus. 

Wilt u met een groep een dagje naar Meyer Werft? Dat kan! Deze rondleiding is ook te combineren met bijvoorbeeld een bezoekje aan de Volkswagenfabriek in Emden of een stadswandeling door Groningen. Kijk onder 'personeelsuitjes' en 'groepsdagtochten' voor meer informatie. Of neem telefonisch contact met ons op via 0321 - 33 62 39.

.

Meyer Werft en Groningen

Bij Meyer Werft worden de grootste cruiseschepen ter wereld gebouwd. U krijgt een rondleiding en ziet hoe cruiseschepen worden gebouwd én vervoerd worden naar zee. 's Middags maakt u een prachtige wandeling onder leiding van een gids door Groningen.

informatie >

Twee dagen Noord-Duitsland

Met uw collega's een nachtje weg naar Noord-Duitsland. U bezoek Meyer Werft, waar grote cruiseschepen worden gebouwd en krijgt een rondleiding in de Volkswagen Passat fabriek. Een interessant uitje waarbij voldoende gelegenheid is om lekker met elkaar te eten en te drinken.

informatie >
AltroVia Dekra