Griezelen in Walibi

Als vaste klant van Walibi Holland zijn we uitgenodigd voor de Halloween Fright Night, uitgerekend op vrijdag de 13de. Onze collega's Bas en Marion zijn samen gegaan. Lees hier het verslag van Bas.

"Voor de allereerste keer heb ik de Fright Nights van Walibi bezocht. Van te voren werden er natuurlijk de nodige grappen gemaakt. Wie zou er harder gillen, Marion of ik? We hadden allebei geen idee wat we konden verwachten, dus we gingen er volledig blanco naar toe. We begonnen met het Halloween buffet. Hier kwam je al goed in de sfeer. Het restaurant was omgetoverd tot een soort spooky kliniek (in het thema van The Clinic, één van de haunted houses). Het eten werd geserveerd op ziekenhuisbedden. Het leek alsof je hersenen at (garnalen uit een hoofd), ogen (ronde geitenkaasjes die op ogen lijken) en ribben, darmen (worstjes) of klaplong. De serveersters liepen in dokterspakken. Voor gasten met een minder sterke maag was er ook patat of lasagne. Verder liep er een magiër rond die aan tafel zijn magische kunsten vertoonde. Het eten was lekker, voor ieder wat wils! 

Na het eten hadden we een meet&greet met Eddy de Clown en konden we met hem op de foto. Eddy is hét gezicht van de Fright Nights. Om bij Eddy te komen, moet je door verschillende scare zones. Een scare zone is een gebied binnen Walibi waar zombies lopen die je aan het schrikken maken. Daarnaast heb je ook bepaalde zones waar geen zombies lopen en waar je dus even kunt uitblazen. In het park lopen zo'n 250 zombies rond, de één nog enger dan de ander. Je hoort dus geregeld een oeeeeeh en whaaaaa om je heen van gillende bezoekers. Wij hadden een R.I.P. Pass. Met deze pas heb je toegang tot 4 haunted houses (spookhuizen), namelijk: Jefferson Manor, The Villa, Psychoshock en Haunted Holidays ll. Bij elk Haunted house is een speciale R.I.P. ingang, zodat je niet in de reguliere wachtrij hoeft te staan. Als je geen zin hebt om lang in een rij te staan, is dit echt een aanrader! Tot onze eigen verbazing zijn we in alle vier de haunted houses geweest. Dit hadden van te voren niet gedacht, wij zijn immers allebei geen helden als het gaat om griezelen. Maar als je er in één bent geweest, wil je de andere ook meemaken. Bij ons staat de Villa met stipt op nummer 1, al wil ik de andere haunted houses niet tekort te doen. In de Villa kom je steeds in een scene van verschillende horrorfilms en beleef je het alsof je er zelf in zit. Een tip; houd een beetje afstand met de gasten voor je, zodat je bij het betreden van een nieuwe kamer echt zult schrikken. Je hebt namelijk geen flauw idee wanneer, waar en hoe de zombies eraan komen! 

De meeste attracties in Walibi zijn ook open en op verschillende plekken staan DJ's te draaien. Het was een zeer geslaagde avond. De acteurs zijn fantastisch, zitten goed in hun rol zaten, maar ook de kleding, de make-up en de sfeer waren helemaal geweldig. Durf jij ook?

PS. om antwoord te geven op de eerste vraag: ik!"
.
AltroVia Dekra