Duinen Zathe Appelscha

Onze medewerkers Marion en Susan zijn vroeger allebei op schoolreisje geweest naar Duinen Zathe in combinatie met het Verkeerspark in Assen. Dit laatste park is jaren geleden gesloten en in 2017 opnieuw geopend en verhuisd naar Duinen Zathe. De hoogste tijd voor Marion om dit park met een vriendin en vijf kinderen het park te bezoeken. 

Marion: "Vandaag stond er een bezoek aan Duinen Zathe in Appelscha op het programma. Naar dit park was ik heel benieuwd omdat sinds dit jaar een deel van het (failliete) Verkeerspark Assen naar Appelscha is verhuisd. Zelf heb ik nog warme herinneringen aan de trapauto’s waarmee je uren zoet was. Aangekomen bij het park viel al meteen op dat het erg netjes is. De entree is weliswaar donker maar zeer verzorgd. Vanuit het hoofdgebouw loop je door het park in. Meteen valt daar het verkeerspark op. Een stuk kleiner dan in Assen maar zeker zo leuk. De kinderen waren dan ook direct gevlogen. Wat ik zelf erg grappig vond was dat de politie ook nog steeds aanwezig is. De agent beweegt zich over het circuit met een soort scooter, de tijden zijn wel veranderd. De manlijke agent was overigens erg streng!

Een groot voordeel van Duinen Zathe is dat het eten en drinken bij de prijs is inbegrepen. Dat werd dus een heerlijk kopje koffie op het terras terwijl de kinderen zich nog steeds uitstekend vermaakte in de trapauto’s of in de -  naast het hoofdgebouw gelegen -  speeltuin. Heerlijk dat overzicht! Na de koffie hebben we een rondje gemaakt door het park. Hoewel het niet al te groot is, zijn er wel zeer leuke attracties. Voor de durfal een soort achtbaan maar ook leuke glijbanen, een rupsbaantje, draaimolen, botsauto’s etc. Wij vonden zelf het park dusdanig vriendelijk dat we de kinderen vrij hebben gelaten om te doen wat ze zelf graag wilden. Een zeer relaxte dag voor de ouders of begeleiders!

Binnen kun je overigens naast koffie, thee en limonade ook broodjes en fruit krijgen. Tegen de middag werd het ineens heel erg druk: de patat, frikandellen en kroketten werden uitgegeven. Dit gebeurt keurig aan een counter. Het eten is goed heet en er is ruim voldoende. Ik had verwacht, omdat het gratis is, dat het een bende zou zijn. Gelukkig was niks minder waar!"

Duinen Zathe is een absolute aanrader voor kinderen van groep 3 tot ongeveer groep 6. De entreeprijs is dus inclusief eten en drinken, behalve bij schoolreisjes. Scholen kunnen kiezen voor een menu dat op een afgesproken tijdstip wordt geserveerd. Er is wel onbeperkt koffie of thee voor begeleiders en limonade voor de kinderen. 

>

Schoolreisjes basisonderwijs

Op zoek naar een leuk schoolreisje voor uw basisschool? U regelt het via Márion Reizen! Wij vervoeren uw kinderen en begeleiders met onze luxe touringcars én nemen ook al het werk uit handen! Wij regelen een compleet verzorgde dag inclusief eten en drinken.

informatie >

Attractiepark Duinen Zathe

Een heerlijk overzichtelijk park met vele attracties, luchtkussen en klautertoestellen. Natuurlijk mag een rondje over het verkeerspark ook niet ontbreken!

informatie >
AltroVia Dekra