Dolfinarium Harderwijk

Wij organiseren regelmatig schoolreisjes naar het Dolfinarium in Harderwijk. De hoogste tijd om dit park met eigen ogen te bekijken. Samen met mijn vijfjarige zoon heb ik in de zomervakantie het Dolfinarium bezocht. We zijn begonnen bij de walrussenshow. Vooral de allergrootste (en dikste) walrus Nicolai maakte veel indruk op mijn zoon. Naast interessante en leerzame weetjes is de show erg grappig. Na de show hebben we langs het grote meer gewandeld waar we af en toe een dolfijn boven zagen komen. Het was een heerlijke rustige wandeling en we hebben gezellig dolfijnen gespot. Tip: helemaal achter het meer is nog een erg leuke speeltuin, waar het lekker rustig is!  Helemaal achterin stopt het pad en moet je over de stenen verder. Ik zat even te twijfelen of we dit wel gingen doen, maar mijn zoon was al begonnen. Het water is best diep en er zwemmen krabben en grote vissen. Ik ben dus doodsbang voor vissen :-) In eerste instantie ging het goed en sprongen we van steen naar steen. Ik hield mijn handtas angstvallig vast. Alleen de laatste steen was niet te doen. De sprong was voor mij behoorlijk groot, maar voor mijn zoon niet haalbaar zonder een nat pak te halen. Daar stonden we dan..... bij de een-na-laatste steen. Terug gaan en tegen de richting in lopen was ook geen optie. Wat nu? Gelukkig kwam er een jongen aan en hij heeft mijn zoon naar de laatste steen getild. Ik adviseer dus om met de allerkleinsten niet te gaan springen! Voor de middenbouw is het juist wel ontzettend leuk. 

Na onze wandeling om het meer zijn we naar Odiezee geweest, waar je de dolfijnen en walrussen onder water kunt bekijken en een plaspauze kunt houden. Inmiddels was het tijd voor de grote dolfijnenshow. Bij de entree kun je gratis kaartjes halen voor een bepaald tijdstip. De show wordt meerdere keren per dag opgevoerd. Zorg ervoor dat je een kwartiertje van te voren aanwezig bent, want het duurt even voordat iedereen binnen is. Je kunt ook het beste midden voor gaan zitten, zodat je een goed overzicht hebt op het podium én het water. De show zelf is natuurlijk spectaculair. Mooie beelden op de achtergrond en prachtige kunsten van de dolfijnen. 
Het was weer tijd voor een pauze en we hebben even in de speeltuin gespeeld. Mijn zoon wilde graag een slushpuppy, deze worden verkocht in een plastic beker in de vorm van een dolfijn en zijn navulbaar. Voor mijzelf kocht ik een heerlijke verse wafel. Na deze break zijn we naar het theater gelopen waar leuke filmpjes werden getoond over het dolfinarium. Een filmpje duurt slechts enkele minuten en is erg leuk en leerzaam voor kinderen. We hebben nog even gekeken bij de roggenrif, waar je de roggen kunt aaien en goed kunt bekijken. We zijn ook nog even naar het strandje gelopen. Wat zal het hier heerlijk zijn op een warme zomerse dag! Helaas hadden wij niet zoveel geluk. Als laatste hebben we door het zeehondengebied gewandeld. Hier is het waddengebied nagebootst en het was er heerlijk rustig.

Inmiddels was het tijd om weer naar huis te gaan! We hebben een hele leuke middag gehad. Veel geleerd over de dolfijnen en de natuur. De afstanden in het park zijn niet groot, het is overzichtelijk en er zijn vier speeltuinen. Op een warme dag kun je ook nog naar het strandje om wat verkoeling te zoeken. De allerbelangrijkste tip: neem droge kleding mee voor de kinderen, zeker als het geen warme dag is. Er wordt veel gespetterd in het Dolfinarium! 

Schoolreisjes basisonderwijs

Op zoek naar een leuk schoolreisje voor uw basisschool? U regelt het via Márion Reizen! Wij vervoeren uw kinderen en begeleiders met onze luxe touringcars én nemen ook al het werk uit handen! Wij regelen een compleet verzorgde dag inclusief eten en drinken.

informatie >
AltroVia Dekra