Dineren bij Dinner in Motion

Een aantal weken geleden werden we uitgenodigd bij Dinner in Motion. De avond was georganiseerd voor o.a. collega touringcarbedrijven die Dinner in Motion kunnen aanbieden aan hun klanten. Door het ons te laten ervaren is het wat makkelijker om uit te leggen wat het concept inhoudt.

En dat was maar goed ook! We hadden geen idee wat we moesten verwachten. Na het promofilmpje te hebben gezien togen mijn collega Monique en ik in onze mooiste kleren (dit was de dresscode) naar The Wall in Utrecht. The Wall is een prachtig gebouw aan de A2 dat heel goed te bereiken is. De parkeergelegenheid top! De auto kan letterlijk voor de deur worden geparkeerd. Binnengekomen werden we ontvangen door een gastvrouw en kregen we onze boardingpass uitgereikt. Daarna moesten we even poseren bij de fotograaf. Alsof we over de rode loper naar een première gingen! Vervolgens kwamen we uit in een prachtige ruimte met een fantastisch uitzicht over de A2. Na even te hebben geborreld werd de eerste groep opgeroepen te “boarden”. Er zijn namelijk 2 ruimtes waar de show plaats vindt. 5 minuten later werd onze groep verzocht ons naar de zaal te begeven. De zaal is een vierkante ruimte met 1 hele grote tafel waar 38 personen aan kunnen plaatsnemen. Alle wanden waren wit en de tafel was feestelijk aangekleed. Op de tafel stond standaard wijn en water, dit zit namelijk bij het arrangement in. 

De show begon en om ons heen werden op alle wanden beelden geprojecteerd. Tijdens het eerste gerecht bevonden we ons in het casino. De voorgerechten werden geserveerd en zo geplaatst dat ze in een vak op tafel stonden. Toen iedereen het gerecht voor zich had staan bleek waarom: het voorgerecht bestond uit 9 kleine vis en vleesgerechtjes. Precies op de gerechtjes werd een beeld geprojecteerd en stond er ineens een fruitautomaat voor je. Vervolgens mochten we aan de eerste gang beginnen. Op deze manier werden alle gerechten ingeleid. We hebben in de zee gezeten, in een bos met wandelende kaboutertjes over de tafel, zaten we in een Escape-room en tijdens het laatste gerecht bevond ons gerecht zich in diverse werken van Hollandse Meesters. Het eten was goed, maar het was wel een vaststaand menu. Diëten kunnen vooraf worden doorgegeven en mensen met een dieet krijgen en fiche naast hun bord zodat het voor de serveersters/obers duidelijk is wie welk dieet heeft. Het uitserveren van de gerechten ging heel soepel en snel. Binnen de kortste keren hadden alle 38 personen het gerecht voor zich staan. Tijdens de presentatie wordt harde muziek gedraaid en gebeurt er van alles om je heen. Gesprekken moeten even wachten.

Een leuk onderdeel vonden wij de puzzel die wij kregen toen we in de Escape Room zaten. Iedereen kreeg een houten kistje voor zich waar duidelijk wat in zat. Maar ja, zie die maar eens op te krijgen. Met een beetje hulp van elkaar kreeg iedereen tenslotte het kistje open en vonden we onze cadeautje. Door even bezig te zijn wordt de avond even onderbroken en ontstaat er een leuke sfeer aan tafel. Om 23.15 uur is het diner ten einde en word je naar de bar begeleid. Hier kun je met het gevonden muntje uit de puzzel een kopje koffie of thee krijgen. Uiteraard kun je er nog lang naborrelen. 

Wij hebben een ontzettend leuke avond gehad al waren onze verwachtingen iets te hoog. Het promofilmpje belooft spektakel en veel show. Dit viel ons wat tegen. De show beperkt zich tot het aankondigen van de gerechten. Tijdens het hoofdgerecht stond het beeld zelfs stil. Eigenlijk is het jammer want het concept is zeker leuk. Ook zou het iets interactiever mogen. Je merkte tijdens het puzzeltje dat dit door iedereen ontzettend leuk werd gevonden.
Dinner in Motion is geen restaurant om gezellig met z’n tweetjes naar toe te gaan. De tafel is zo breed dat een gesprek met de mensen tegenover je lastig is, daarnaast ben je omringd door vreemden. Maar voor een groep des te leuker.

Geinteresseerd in Dinner in Motion? Wij sturen graag de mogelijkheden!

Geschreven door Marion Kootstra van Márion Reizen

Personeelsuitjes

U kunt via ons een geheel verzorgd personeelsuitje boeken, waarbij wij alles van A tot Z voor u regelen. Klik hier voor enkele populaire personeelsuitjes, maar u kunt uiteraard ook zelf een bestemming kiezen.

informatie >

Groepsdagtochten

Wilt u met een groep een dagje op pad, maar weet u nog niet waar naar toe? Wij hebben de leukste groepsdagtochten voor u verzameld. Laat u inspireren!

informatie >
AltroVia Dekra