Bezoek aan de Orchideeën Hoeve

Het is koud en donker buiten! Gure wind en natte sneeuw. Het is amper een paar graden boven nul. Het is zaterdagmiddag en ik zeg tegen mijn man en kinderen "We gaan naar de Orchideeën Hoeve!" Vanuit mijn werk bij Márion Reizen werken we veel samen met de Orchideeën Hoeve en ik ben er maar één keer geweest tijdens de kaarsjesavond. Mijn man en zoontjes (4 en 2 jaar) zijn er nog nooit geweest en zij hebben geen flauw idee wat ze moeten verwachten. Op weg naar Luttelgeest dus!

We beginnen onze wandeling in een prachtige tuin! Overal tropische bloemen, planten, bomen en kleine huisjes. Speciaal voor kinderen (en zeker ook volwassenen!) zijn er wilde paadjes aangelegd waarop ze kunnen klauteren (vergeet niet om de kinderen laarzen aan te doen!) Maar er zijn ook rolstoel- en kinderwagenvriendelijke paden, waarop je comfortabel kunt lopen. In het eerste gedeelte kun je normaal gesproken ook aapjes tegenkomen, maar deze waren tijdens ons bezoek helaas in het nachtverblijf. Dat hadden we in eerste instantie niet door, dus we hebben wel een tijdje zitten zoeken naar de aapjes, totdat een medewerker ons hierop attendeerde. De kinderen hebben zich goed vermaakt met het kijken naar de enorm grote vissen. We hebben een lange tijd in deze tuin doorgebracht met het lezen van de informatiebordjes en daardoor veel geleerd over de tropische planten en dieren. 

 

Na de tropische tuin kwamen we aan in de Lorituin. Vanwege de vogelgriep mocht je niet tussen de papegaaien doorlopen, maar je kon wel de vogelvrije route nemen (sowieso een handige route als je bang bent voor vogels).  In de Lorituin vliegen meer dan 60 kleurrijke Lori’s van de Blauwe Bergen. Lori’s zijn actieve en nieuwsgierige papegaaitjes en ze trekken met hun capriolen en luidruchtige gedrag alle aandacht van de bezoeker.

 

Door naar de Vlindertuin! Ik wist niet dat dit de grootste vlindertuin van Europa is, met meer dan tweeduizend rondfladderende vlinders. Het ontwerp van deze vlindertuin is zeer uniek. Dankzij de speciale bergpaden en trappen kun je ook naar de hooggelegen delen waar de vlinders zich veelal bevinden. In de hoek staan de poppenkasten, waar je kunt zien hoe de vlinders zich ontwikkelen. Een medewerker was net bezig om de uitgekomen vlinders te 'bevrijden' zodat ze hun eerste vliegtochtje konden maken. 

We wandelen door over de Citruslaan. Een avontuurlijk kronkelpad met allerlei fruitbomen zoals sinaasappels-, mandarijnen- en kiwibomen. Mijn kleuter keek verbaasd 'groeit fruit aan een boom dan?'. We hebben hem even haarfijn uitgelegd dat het fruit uit de supermarkt toch echt aan de bomen heeft gehangen! 

 

Nieuw is de zwevende bloementuin. Hier is het altijd zomer! Je kunt hier heerlijk een kopje koffie drinken terwijl je geniet van een letterlijke bloemenzee. Het lijkt immens groot, vanwege de spiegelwanden. 

We eindigen ons bezoek in de grote speeltuin. Zowel voor de grote kinderen als de hele kleintjes is het een uitdagende speeltuin. De speeltuin heeft beekjes van hooguit 5 cm diep maar droge kleding meenemen is geen overbodige luxe. We hebben ons wel een uurtje in de speeltuin kunnen vermaken. 

 

Het restaurant van de Orchideeën Hoeve heeft erg veel zitplaatsen! Het restaurant kent een zelfbedieningsbuffet en je kunt er heerlijke broodjes of warme maaltijden kopen voor een leuk prijsje. Kortom; wij hebben een hele leuke middag in de Orchideeën Hoeve gehad! Alles is rolstoelvriendelijk, je kunt er makkelijk en dichtbij parkeren en de medewerkers zijn erg vriendelijk en behulpzaam. We gaan zeker terug! Ideeel uitje voor een koude kille dag. 

 

Geschreven door: Susan van Schooten, medewerker Márion Reizen

 

 

 

 

 

Orchideeën Hoeve

Voor een reis naar de tropen hoeft u niet ver. Bij de Orchideeën Hoeve reist u van werelddeel naar werelddeel.

informatie >

Groepsdagtochten

Wilt u met een groep een dagje op pad, maar weet u nog niet waar naar toe? Wij hebben de leukste groepsdagtochten voor u verzameld. Laat u inspireren!

informatie >
AltroVia Dekra