Mamma Mia blog

Mamma Mia! is op zondag 23 september officieel in première gegaan. Onze collega's Marion en Annemarie zijn vorige week uitgenodigd om een try-out bij te wonen. Als één van de allereerste Nederlanders mochten zij de musical zien. Lees hier het verslag van Annemarie.

"We gingen er zonder verwachtingen naar toe. Zelfs een beetje sceptisch, na de eerste musicalversie en de eerste bioscoopfilm jaren terug, nu weer hetzelfde verhaal in een musical"

Maar wat was het leuk! Je zit zo weer in het verhaal van de alleenstaande moeder, die een hotel runt op een Grieks eiland. Haar dochter wil, aan de vooravond van haar huwelijk, weten wie haar vader is en besluit drie kandidaten uit te nodigen. Dit zorgt voor misverstanden en oude gevoelens die weer opborrelen. De bekende ABBA nummers komen allemaal voorbij. Weliswaar vertaald naar het Nederlands maar dit is zeker niet storend.

Antje Monteiro speelt Donna, de moeder en is een goede zangeres. Ze zingt het pareltje over het verglijden van de tijd (Slipping through my fingers) prachtig ingehouden en zorgt voor ontroering in de zaal. Hetzelfde lukt haar met S.O.S in duet met Dieter Troubleyn, die Sam speelt (één van de mogelijke vaders).
De jonge Jolijn Henneman is een grote ontdekking in deze tak van musical. Ze acteert en zingt prima en maakt zelfs de vreemdste keuzes van haar personage Sophie, de dochter, volkomen invoelbaar.

Wij vinden Mamma Mia! een absolute aanrader om te bezoeken! Het is een feest van herkenning met al die ABBA liedjes en er zit veel humor in deze nieuwe versie verwerkt.Wilt u ook Mamma Mia! met eigen ogen bewonderen? 
Klik hier voor onze individuele dagtocht naar Mamma Mia!
Klik hier als u Mamma Mia! met een groep wilt bezoeken.
.
AltroVia Dekra