Bad Arolsen

U verblijft in Welcome Hotel Bad Arolsen. Dit staat ook wel bekend als ´Het Versailles van Hessen´. Dit 4 sterrenhotel bevindt zich aan de rand van het dorpje en op loopafstand van het Residenz Schloss waar Koningin Emma is geboren. Het 4 sterrenhotel maakt deel uit van het slotcomplex van Bad Arolsen dat rijk aan geschiedenis is. Het restaurant Schlossgasthof, de Café-Bar Orangerie en bar Plückers verlokken u met hun culinaire genietingen. U kunt zich vorstelijk ontspannen in de exclusieve 2000 m² grote Welcome Spa met hammam, sauna’s en binnenzwembad.

Uw kamer

De ruime comfort-kamers met een oppervlak van 24 m² bieden alle voorzieningen van een kamer in een 4 sterrenhotel. De moderne en bijzonder smaakvolle inrichting straalt de atmosfeer van een woonkamer uit. Grote vensters tot op de vloer zorgen voor een bijzonder lichte kamersfeer. Gedeeltelijk beschikken de kamers over een terras. Uw kamer is voorzien van:
Voorzieningen

In het luxueuze Welcome Spa van 2000 m² voelt u zich aan alle kanten prettig en ontspannen. Naast het veelzijdige aanbod aan massages, cosmeticabehandelingen en aromabaden wacht u het zwembad met fontein en whirlpool, een uitgebreid saunalandschap met hammam, sauna met zoutkristallen, panoramasauna, biosauna, voetenbad, massagedouche, een klein fitnessgebied en het Gourmet Vital Bistrorante. Daarnaast kunt u gebruik maken van een ruim buitengebied met Kelo-sauna, blokhutsauna, terras en massagedouches. Onze gasten hebben rechtstreeks toegang tot het genezende water van de Arolse bron “Schlossbrunnen”. Deze bron is beroemd vanwege zijn regulerende werking op de maagsappen en voor het verhogen van het algemene gevoel van welzijn.Eten en drinken

Naast het restaurant Schlossgasthof beschikt het hotel ook over een café dat iedere dag vanaf 11 uur geopend is. U kunt hier terecht voor een heerlijke kopje koffie, een bekertje ijs of om ’s avonds nog te genieten van een goed glas wijn of bier. De rustieke architectuur maakt de bar tot een heel bijzondere belevenis. Dans, muziek en amusement: u beleeft gezellige uren in “Plückers” waar mensen elkaar graag ontmoeten.

 

Programma

Dag 1

U vertrekt ’s ochtends per luxe touringcar richting Bad Arolsen. Onderweg wordt er gestopt op een mooie locatie voor een lunch. Na aankomst bij het hotel krijgt u uw kamer toegewezen. ’s Avonds wordt u in het restaurant verwacht voor het avondeten. De rest van de avond is vrij te besteden.

Dag 2

Vandaag gaat u een mooie tour maken door Sauerland. Een Duitstalige gids gaat mee om onderweg van alles te vertellen. Eerst gaat u richting Adorf door het natuurpark Diemelsee. U komt over de ‘Sperrmauer’, een stuwdam gebouwd tussen 1920 en 1924. De reis zet zich voort richting Willingen waar u de beroemde skischans zult bezichtigen. Daarna bereikt u het hoogst gelegen dorpje van de streek: Winterberg. Op de Kahler Asten staat een lunch voor u klaar. Na de lunch staat de Edersee op het programma. Middels een twee uur durende rondvaart kunt u genieten van de uitzichten vanaf het water. Aan het einde van de middag is de terugkomst in het hotel gepland. Na het avondeten is de avond vrij te besteden.

Dag 3

Vanochtend brengt u een bezoek aan het naastgelegen Residenz Schloss Arolsen. Het slot, dat gebouwd is tussen 1526 en 1530, diende tot 1918 als residentie van de familie Waldeck-Pyrmont. In 1858 werd Emma Waldeck-Pyrmont hier geboren. Bij ons beter bekend als Koningin Emma, echtgenote van Koning Willem III. U krijg een rondleiding door het kasteel van 45 minuten. Hierna kunt u de dag zelf indelen. U kunt wandelend het centrum in van Bad Arolsen of ontspannen in de Spa van het hotel.

Dag 4

De nabij gelegen stad Kassel is zeker een bezoek waard. De touringcar zet u af in het Unesco-erfgoed Bergpark Wilhelmshöhe. Met 2.4 km² is dit het grootste Bergpark in Europa. Het park staat bekend om de “Kasseler Wasserspiele”, het beeld “Herkules” en slot “Wilhelmshöhe” en kasteel Löwenburg. Heeft u genoeg gezien dan kunt u met de tram naar het centrum van de stad. Hier kunt u heerlijk winkelen of op een terrasje zitten.

Dag 5

Na een paar heerlijke dagen staat vandaag de terugreis op het programma. Onderweg stopt u nog even voor een lunch waarna u weer naar uw opstapplaats wordt gebracht.

 

Prijsinformatie


De prijs per persoon bedraagt € 449,00.

De per persoonsprijs is gebaseerd op een minimale van 30 personen. De toeslag voor het verblijf op een 1 persoonskamer bedraagt € 95,00 (totaal voor 4 nachten)

 

De prijs is inclusief:


De prijs is exclusief:

Besluit u niet deel te nemen aan een excursie is restitutie niet mogelijk.

Direct vrijblijvende offerte aanvragen >

Offerte aanvragen

Bent u geïnteresseerd in Bad Arolsen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.Offerte aanvragen
AltroVia Dekra