Veilen, Varen, Verrassen

Aankomst bij de oudste doorvaarveiling ter wereld! Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan.
Vroeger brachten de tuinders uit dit waterrijke gebied met hun platte schuiten hun koopwaar naar de veiling. De producten werden door het gebouw naar de veilinghal gevaren waar de handelaren erop konden bieden door middel van de veilingklok. Een belevenis die de bezoekers nog kunnen meemaken.

De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd. Het museum bestaat uit twee gebouwen: gebouw De Toekomst en gebouw Het Verleden. Tevens is er een prachtig buitenmuseum. Na de koffie met gebak begint het museumbezoek met 2 prachtige exposities. Uiteraard maakt u ook een rondvaart door het Rijk der Duizend Eilanden en voelt u zich een tuinder die op weg is naar de veiling.

Na de Langedijker lunch neemt u plaats op de plek van de handelaar in de authentieke veilingbanken.
Het authentieke veilinglokaal is een beschermd monument en nog helemaal intact. U kunt zelf deelnemen aan een groenteveiling.
U voelt de spanning als de veilingmeester de groenten aanprijst en u de veilingklok stopt. Wat wordt de prijs?? Wie de klok op het juiste moment stil zet wordt handelaar van de dag !

 

Prijs per persoon € 57,00

 

Inclusief: 


 

Datum en Tijdstip:

 

Opstapplaatsen:

Kampen Burgemeester Berghuisplein 8.50 uur
Dronten Bushalte de Ark 9.10 uur
Biddinghuizen Plein 9.20 uur
Lelystad NS-Busstation 9.45 uur


 De opstaproute is altijd onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat u onderweg wisselt van touringcar of dat een opstapplaats bij te weinig animo komt te vervallen.


Prijzen

Donderdag 6 augustus 2020
€ 57,00

Inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Koffie/thee met een "Broeker Bol"
  • Rondleiding met inclusief de exposities Het Rijk de Duizend Eilanden en De Veildag
  • Rondvaart door het rijk der 1000 eilanden
  • Huisgemaakte seizoen soep, broodje kroket, plakje Westfriese krentemik met daarbij een glas melk of jus d' orange en 1x koffie/thee
  • Veilingspel
  • 1 consumptie in onze touringcar op de terugreis


  • Bestellen
    AltroVia Dekra