Friesland Wonderbare Visvangst

Via een mooie route komt de touringcar in het haventje van Laaksum. Bij dit haventje is een visvrouwtje bezig met het schoonmaken van de visnetten. Het vrouwtje vraagt een lift, ze moet naar de visafslag. Met haar mand met netten stapt ze in de bus en vertelt met liefde over visserij en de geschiedenis daarvan. En natuurlijk kent ze als geen ander de spookverhalen van de voormalige "Sudersee".

In de middag geniet u van een warme 3 gangen lunch, met stoofvlees zoals de vissers het vroeger ook van hun vissersvrouwen kregen.
Na de lunch gaat u naar het visserslokaal. De locatie waar in Hindeloopen de vis wordt afgeslagen en waar tevens de vissers bij elkaar komen om de sterkste verhalen te vertellen. En wanneer de viswijven gaan vertellen over de wonderbare visvangst wordt iedereen stil. Een huiveringwekkend maar ook hilarisch verhaal over armoede en rijkdom van weleer. Na afloop wordt er door de viswijven nog gerookte vis geveild.

Hierna heeft u nog wat vrije tijd om zelf Hindeloopen te verkennen. Weer terug krijgt u nog een kopje koffie of thee met Friese lekkernij en is er een verloting. En dan is het weer tijd voor de terugreis.


Programma

10.00 uur Vertrek 
11.30 uur Rondrit met gids
12.30 uur Lunch in Hindeloopen
14.00 uur Visafslag
15.00 Vrije tijd in Hindeloopen
15.45 uur Koffie / thee met Friese lekkernij
16.15 uur Aanvang terugreis


Prijs vanaf € 43,00 per persoon

De vermelde prijzen zijn richtprijzen gebaseerd op een touringcar met 46 á 50 personen bij vertrek uit de Gemeente Dronten. 
 
 

Inclusief:

 

Exclusief:

Offerte aanvragen

Bent u geïnteresseerd in Friesland Wonderbare Visvangst? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.Offerte aanvragen
AltroVia Dekra